Gobernu Programa. Legealdia: 2016 – 2020

Ekimena 9. Euskal turismoaren, merkataritzaren eta sukaldaritzaren arteko sinergiak sustatu, eta ekimen arrakastatsuen balioa azpimarratu (Basque Culinary Center, kasurako)

Eremua: Oparotasuna
12 Kontsumo eta ekoizpen modalitate jasangarriak bermatzea.
Jarduerak Gaurkotze eguna Arduraduna

Turismo Gastronomikoaren Munduko Foroa egin da Donostian. Basque Culinary Center (2017-05-08)

Berria
2017.eko maiatzak 08
“Gastronomia oinarrizko pizgarria da tokian tokiko beste sektore batzuentzat”, esan du Retortillo sailburuak
2017/07/05 Turismo eta Merkataritzako sailburuordea

Turismo-norakoen sustapen gastronomikoen arloko ezagutza eta jardunbide egokiak trukatzeko akordio bat sinatu zen Euskadi eta Flandesen artean.(2017/05/08),

Berria
2017.eko maiatzak 08
Euskadik eta Flandesekgastronomia eta turismo arloko truke-akordioa sinatu dute.
2017/07/05 Turismo eta Merkataritzako sailburuordea

Euskadi Gastronomika gida berria

2017/07/05 Turismo eta Merkataritzako sailburuordea

Ebazpena, 2017ko maiatzaren 15ekoa, Turismo eta Merkataritzako sailburuordearena, zeinaren bidez Basque Culinary Center Fundazioari diru-laguntza izenduna onartzen zaio, Euskadin gastronomiaren ikerketa eta berrikuntza sustatu eta bultzatzeko 2017ko ekitaldirako.

2018/05/21 Turismo eta Merkataritzako sailburuordea