Ekimena 3. Elikaduraren arloko ekintzailetza sustatzea BIND 4.0 programa indartuz eta EIT Food (European Innovation Technology) Erakundearen euskal egoitzan sortutako start-upak ezarriz Euskadin.
Ekimena 3. Elikaduraren arloko ekintzailetza sustatzea BIND 4.0 programa indartuz eta EIT Food (European Innovation Technology) Erakundearen euskal egoitzan sortutako start-upak ezarriz Euskadin.
Data | Jarduera |
---|---|
2021/02/15 |
Eusko Jaurlaritzaren ekintzailetza-estrategiaren esparruan, EIT Foodek bi programa abiarazi ditu Europa hegoalderako nekazaritzako elikagaien sektorean proiektu berritzaileak lortzeko: EIT Food Accelerator Network (EIT Fan), 'Start-ups' ei hazten laguntzeko eta nazioarteko bultzada emateko; eta Seedbed programa, negozio-ideiak baliozkotzea ahalbidetzen duen inkubagailua
|
2021/02/23 |
Culinary Action! Ekimeneko ekintzaileen nazioarteko VIII. Foroa inauguratuko da. Bertan, gastronomiaren sektoreko adituak eta adituak bilduko dira, COVID-19k sortutako krisiaren garapenak eragin dituen ahulgune nagusiei erantzuteko eta erresilientzia hobetzeko.
|
2021/04/23 | Bizkaiko Foru Aldundiarekin lankidetzan jardun zuten 50 Next proiektuaren The World 's 50 Best Restaurants ekitaldia antolatzeko, gastronomiaren arloko hurrengo belaunaldiko liderrak identifikatzeko. Euskadiko hiru talentu gazte barne hartzen dituen 50 Next-eko lehen zerrenda nazioarte mailan zabaldu ondoren, Bizkaian izango da 2022an egingo den ekitaldi presentziala |
2021/04/29 | Food 4 Future – ExpoFoodTech ekitaldiaren lehen edizioa egingo dela iragarri da. Ekitaldi horren helburua elikagaien eta edarien industria eraldatzea eta iraultzea da, berrikuntza teknologikoaren bidez. |
2021/06/15 | Food 4 Future Nazioarteko Kongresua inauguratu da. Bertan, plataforma bat eskaintzen da HAZI, Neiker teknologia-zentroa eta elika fundazioa garatzen ari diren proiektuak aurkezteko, Euskadiko nekazaritzaren, elikagaien eta zuraren sektorearen digitalizazioaren, ekintzailetzaren eta berrikuntzaren esparruan. |
2021/07/06 |
Gastronomia-lankidetza eta -berrikuntzako programa, Gastrokop. Laguntza horien helburua da gutxienez bi erakunderen arteko lankidetza-fosilak eta gastronomiaren sektoreak proiektu berritzaileetan duen parte-hartzea eta lankidetza sustatzea.
2021eko deialdia (2.500.000.- €) (2021/07/06)2021eko esleipena (2022/03/17) |
2021/10/20 | Eusko Jaurlaritzako Ekonomiaren Garapen, Jasangarritasun eta Ingurumen Sailak, HAZIren laguntzarekin, 23 euskal enpresa ekoizlek batera parte hartzea sustatu du Gourmets Aretoaren 34. edizioan, Europan egiten den kalitatezko elikagaien eta edarien nazioarteko azokarik handienean. |
2021/10/26 | Basque Culinary Centerrek, HAZIk eta euskal gastronomiaren eragile nagusiek Mantala Basque Gastronomia aurkeztu dute. Ekimen horren helburua euskal gastronomia sustatzea eta garatzea da, ezagutzaren trukea eta baterako sorkuntza sustatuz. |
2021/12/21 |
"Gastronomy Open Ecosystem, hau da, ikasle eta ekintzaile talentuak prestatzeko zentro bakarra" abian jartzeko. Zentro hori sormena, berrikuntza eta garapena sustatzeko gunea da, eta gastronomiaren balio-kate osorako konponbideak eskainiko ditu (dirulaguntzaren zenbatekoa: 500.000.- €). |
2022/02/01 | Gastronomia eta Elikaduraren 2021-2024 Plan Estrategikoa abian jarri da. |
2022/04/27 |
Euskadik Basque Country standaren Basque Txokoa aurkeztu du Gourmets Aretoan, goi mailako joera gastronomikoak aurkezten dituen Europa mailako plataformarik ospetsuenean. |
2022/05/31 |
ELIKER etorkizuneko elikaduran zentratutako proiektu berria aurkeztu da.
|
2022/09/13 |
Gastrobikain kalitate gastronomikoa sustatzeko programaren minimis erregimenari atxikitako laguntzak arautu. 2022ko esleipena (2023/04/24) |
2022/12/07 |
Dirulaguntza zuzena ematen zaio AZTI Fundazioari proiektu hau garatzeko: PROTEUS: Proteina osasungarrien, jasangarrien eta seguruen iturrietan oinarritutako elikagaien belaunaldi berria haur, senior, begano eta kirolarientzat 2022an. (380.000.- €) |
2023/05/17 |
Hasiera ofiziala eman zaio European FoodTech Nations Summit kongresuari. Topaketak nazioarteko 450 aditu eta elikaduraren teknologietako 7.000 profesional baino gehiago bilduko ditu BECen.
|
2023/09/04 |
Gastrobikain kalitate gastronomikoa sustatzeko programaren minimis erregimenari atxikitako laguntzak arautu. |