Ekimena 1. Nekazaritzako elikagaien eta egurraren sektorean, proiektu berritzaileen garapena bultzatzea, batez ere, ekonomia zirkularrarekin, urdinarekin eta gizarte-ekonomiarekin lotutako proiektuena.
Ekimena 1. Nekazaritzako elikagaien eta egurraren sektorean, proiektu berritzaileen garapena bultzatzea, batez ere, ekonomia zirkularrarekin, urdinarekin eta gizarte-ekonomiarekin lotutako proiektuena.
Data | Jarduera |
---|---|
2021/03/11 | AZTIk FoodTure txostena aurkeztu du, elikaduraren arloan berrikuntza aktibatzeko eta zientziaren bidez gizartearen eraldaketa jasangarri eta osasungarriari laguntzeko kontuan hartu beharreko alderdi garrantzitsuenak jasotzen dituen gida. |
2021/03/11 | Dirulaguntza zuzena ematen zaio Fundación AZTI-AZTI Fundazioari Oarsoaldean ekonomia urdina garatzeko Hub teknologikoa eta industriala proiektua garatzeko 2021-2023 bitartean. Diru-laguntza horren helburua da espazio teknologiko lehiakor bat eratzea, produktu eta merkatu berriak lantzea – Aldaketa klimatikoari begira – Eta ekonomia zirkularrago baten erronkak eta aukerak aztertzea. Azken batean, Pasaiako Badia ekonomia urdina garatzeko marka izatea nahi da. |
2021/03/17 |
Euskal Autonomia Erkidegoko nekazaritzaren, basogintzaren eta arrantza- eta akuikultura-produktuen sektoreetako ikerketa-, garapen- eta berrikuntza-proiektuetan gastuak eta inbertsioak egiteko laguntza-programa. 2020ko esleipena (2021/03/17) |
2021/04/10 | Añanako Labean Gunea aurkeztu da, landa-ingurunean ekintzailetzako eta gizarte-berrikuntzako jarduerak garatzeko lekua. Gune horrek teknologia eta lan-metodologia berritzaileak jarriko ditu biztanle guztien eskura, eskualdea eraldatzeko eta, horrela, tokiko komunitatearen aurrerapena lortzeko. |
2021/05/28 | NEIKERek ongarrien kontsumoa murriztea lortu du proba pilotu aitzindari batean, doitasunezko nekazaritza erabiliz. |
2021/06/14 |
"The FOOD GLOBAL ECOSYSTEM" proiektuarekin elikadura berritzailerako ekosistema egokiena bezala aurkeztu da Euskadi |
2021/06/15 |
Food 4 Future Nazioarteko Kongresua
Euskadiko nekazaritzako elikagaien alorreko digitalizazioko eta berrikuntzako aurrerapenak Food 4 Future Nazioarteko Kongresuan. (2021/06/15)
|
2021/08/11 |
Nekazaritza-, arrantza- eta elikagaigintza-sektoreko zientzia-, teknologia- eta enpresa-arloan ikertzaileak eta teknologoak prestatzeko laguntza-programa (Ikertalent programa).
2021eko deialdia. (1.773.600.- €) (2021/08/11)2021eko esleipena (2022/06/01) |
2021/08/25 |
2015-2020 aldirako Euskadiko Landa Garapenerako Programan aurreikusitako laguntzen esparru-araudia ezartzen duen otsailaren 14ko 43/2017 Dekretuan aurreikusitako lankidetzarako laguntzen programa.
2021eko deialdia (286.000.-€)(2021/08/25) 2021eko esleipena. (2022/07/01) |
2021/08/25 |
Euskal Autonomia Erkidegoko nekazaritzaren, basogintzaren eta arrantza- eta akuikultura-produktuen sektoreetako ikerketa-, garapen- eta berrikuntza-proiektuetan gastuak eta inbertsioak egiteko laguntza-programa. 2021eko deialdia (2.500.000.- €) (2021/08/25) |
2021/10/05 | Eusko Jaurlaritzak World Maritime Week-en parte hartuko du, ontzigintza, arrantza, portu eta energia sektoreen nazioarteko topaketan |
2021/11/16 |
Erabakia, AZTI-AZTI Fundazioari zuzeneko dirulaguntza ematekoa, 2021ean zahartze osasungarrirako elikagai-produktu pertsonalizatuen kontzeptu berriak zeharkako ekimena garatzeko (380.000.-€). |
2021/11/23 |
Azti Fundazioari zuzeneko dirulaguntzak "azpiegitura zientifiko-teknologikoen inbertsio-plana" garatzeko 2021eko ekitaldia |
2021/12/02 | Euskal Herriko Unibertsitatearekin sinatutako lankidetza-hitzarmena, Ikertalent programako 2021eko deialdiko laguntzak kudeatzeko eta programako ikertzaile kontratatuak hautatzeko. |
2021/12/09 |
Xanty Elíasek Basque Culinary World Prize 2021 jaso zuen. |
2022/05/17 |
Food 4 Future Nazioarteko Kongresua
“Food 4 Future” biltzarraren bigarren edizioa
|
2022/06/01 |
115/2021 Dekretua onartzen da, martxoaren 23koa, zeinaren bidez arautzen baitira nekazaritzaren, arran- tzaren eta elikagaigintzaren sektoreko zientzia - teknologiaren eta enpresaren alorretan langile ikertzaileentzako eta langile teknologoentzako prestakuntza - laguntzak (Ikertalent programa).
2021eko Esleipena.
|
2022/06/29 |
Lehia-prozedurarako 2022ko deialdia egiten da hautaketa-prozesu honetarako: nekazaritza, arrantza eta elikaduraren sektoreko arlo zientifiko-teknologikoan eta enpresa-arloan ikertzaileak eta teknologoak prestatzeko laguntzen 2022ko deialdiko onuradunen destino-zentro izango diren erakunde laguntzaileen hautaketa.
2022ko deialdia
|
2022/08/31 |
2015-2020 aldirako Euskadiko Landa Garapenerako Programan aurreikusitako laguntzen esparru-araudia ezartzen duen otsailaren 14ko 43/2017 Dekretuan aurreikusitako lankidetzarako laguntzen programa.
2022ko deialdia (1.563.000- €) Esleipena 2022 (2023/01/23) |
2022/11/15 |
Euskal Autonomia Erkidegoko nekazaritzaren, basogintzaren eta arrantza- eta akuikultura-produktuen sektoreetan ikertu, garatu eta berritzeko laguntzen deialdiaren oinarriak (Berriker Programa). 2022ko deialdia. Informazio gehiago(3.500.000.-€)(2022/11/15) |
2022/11/29 |
Nekazaritza-, arrantza- eta elikagaigintza-sektoreko zientzia-, teknologia- eta enpresa-arloan ikertzaileak eta teknologoak prestatzeko laguntza-programa (Ikertalent programa).
2022ko deialdia. Informazio gehiago (1,8M.-€) |
2022/12/07 |
Azti Fundazioari zuzeneko dirulaguntzak "azpiegitura zientifiko-teknologikoen inbertsio-plana" garatzeko 2022ko ekitaldia |
2023/01/12 |
HUB Oarsoaldea Urdina izeneko ekimenaren aurkeztu da. Honen helburua da esparru teknologiko lehiakor bat sortzea –instituzionala eta enpresariala–, ekonomia urdinaren erronkak eta aukerak identifikatzeko, eta jarduera ekonomikoa eta garapen soziala bultzatzeko, itsasoen eta haien baliabideen ustiapen iraunkorrenean aurrera egingo duten proiektuen bidez. Estrategia horren esparruan garatutako ekimenek bi milioi eurotik gorako zuzkidura dute. |
2023/01/19 | Euskadiko Nekazaritzako Elikagaien Industriak SIRHAn erakutsi ditu bere produktuak, sukaldaritzaren eta ostalaritzaren nazioarteko erreferenteetako den azokan. |
2023/03/28 |
Edariak eta Ardoa (EDA) Drinks & Wine Campus, prestakuntza, ikerketa eta berrikuntzarako proiektu bide-erakuslea, edarien eta ardoaren sektorea indartzeko. Eusko Jaurlaritzak eta Arabako Foru Aldundiak sustatzen dute proiektua, eta Basque Culinary Centerrek gauzatuko du
|
2023/03/30 |
ELIKER Kalitatezko Elikadura Zentroak enpresen garapen jasangarria sustatzeko aurten garatuko dituen bost proiektu abian jarri du |
2023/07/11 |
Erabakia, Basque Culinary Center Fundazioarekin eta Arabako Foru Aldundiarekin sinatu beharreko asmohitzarmena sinatua dela aintzat hartzekoa, bikaintasun-zentro bat sortzekoa, ardoaren eta edarien sektorean (EDA Drinks & Wine campus) |
2023/08/29 |
Euskal Autonomia Erkidegoko nekazaritzaren, basogintzaren eta arrantza- eta akuikultura-produktuen sektoreetan ikertu, garatu eta berritzeko laguntzen deialdiaren oinarriak (Berriker Programa). |
2023/10/31 |
Basque Culinary Center Fundazioari zuzeneko dirulaguntza ematekoa, "Iniciativa Goe" proiektua egiteko, eta dirulaguntza hori bideratzen duen lankidetza-hitzarmena aintzat hartzekoa (18.090.000.-€). |
2023/11/23 | BilbaoCentro merkataritza, ostalaritza eta zerbitzu enpresen elkarteak, HAZIrekin eta Eusko Jaurlaritzarekin elkarlanean, "Gure lurreko edariak. Bebidas de Euskadi", Basque Wine markaren babespean dauden edariak sustatzeko |
2023/11/27 |
EDA Drinks & Wine Campus proiektua mahastizaintzako eta ardogintzako sektoreko ordezkari eta eragile talde bati aurkeztu zaio Guardian. Basque Culinary Centerrek garatu eta gidatutako proiektua da, eta Eusko Jaurlaritzak eta Arabako Foru Aldundiak sustatzen dute |
2024/02/07 |
AKIS foroa sortu da Euskadin, ezagutza eta berrikuntza nekazaritzako elikagaien sektoreari transferitzeko |
2024/02/23 |
NEIKERek animalien tuberkulosiari aurre egiteko diagnostiko protokolo eta kontrol tresna berriak garatuko ditu. |
2024/03/20 |
34 euskal enpresa ari dira parte hartzen Alimentaria azokan, 27 enpresa ekoizlek parte hartzen dute Eusko Jaurlaritzarekin, Euskadi Basque Country markaren pean, eta zapik Expoconser saloian. |
2024/04/16 |
Food 4 Future Nazioarteko Kongresua
“Euskadi-Basque Country” standa Food 4 Future azokaren laugarren edizioan.
|
2024/05/07 |
57/2024 Dekretua, maiatzaren 7koa, elikakatearen funtzionamendua hobetzeko neurriei buruzkoa onartu da |
2024/05/14 |
Nekazaritza-, arrantza- eta elikagaigintza-sektoreko zientzia-, teknologia- eta enpresa-arloan ikertzaileak eta teknologoak prestatzeko laguntza-programa (Ikertalent programa).
|
2024/06/06 |
Gastronomiako komunitatea bildu da gaur Arkauten ospatutako Euskal Gastronomiaren Topaketan. Informazio gehigarria |